Sağlık hakkında tüyolar!

Emzirirken Alınması Gereken En İyi Takviyeler

Emzirirken Alınması Gereken En İyi Takviyeler
0 154

Emzirme, yeni bebeğinizle çok sayıda değerli bağ kurma anı sunan inanılmaz derecede ödüllendirici bir zaman olabilir. Bunu söyledikten sonra, soruların olması doğaldır. Örneğin – günde yaklaşık 10 kez aç bir bebeği beslemeye yetecek kadar süt üretiyor musunuz? Sütünüz, büyürken bebeğinizi desteklemek için gerekli tüm besinleri içeriyor mu? Emzirirken diyet yapabilir misiniz?

Bazı bitkilerin süt akışını uyardığını veya yavaşlattığını duymuş olabilirsiniz – ama hangileri? Endişelenmeyin, sizin ve bebeğinizin sağlığını koruyacak, süt akışınızı artıracak takviyeler rehberimizle yanınızdayız.

Emzirirken Hangi Takviyeleri Almalıyım?

Emzirme döneminde bazı vitamin ve minerallere olan gereksiniminiz artacaktır. Bunları ek formda almak, özellikle o ilk günlerde taze ve dengeli yemekler hazırlamayı zor buluyorsanız, seviyenizi yükseltmenize yardımcı olabilir. Süt akışınızı artırmak için bitkisel bir takviye de denemek isteyebilirsiniz. Sağlığınız, bebeğinizin sağlığı ve süt üretiminiz için en iyi emzirme takviyeleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

D Vitamini

Anneleri D vitamini eksikliği olan bebeklerde kemik kütlesinde azalma ve hatta raşitizm riski vardır. Hamileliğiniz sırasında D vitamini almadıysanız, bebeğinizin düşük seviyelerde doğması muhtemeldir. Emzirirken D vitamini almak hem sizin hem de bebeğinizin seviyelerini yükseltmenin harika bir yoludur.

Kalsiyum

Bebeğin artan kalsiyum ihtiyacı sayesinde hamilelik ve emzirme bir kadının kemiklerini hafifçe tüketebilir. Aslında, kadınlar emzirme sırasında kemik kütlelerinin %5’ini kaybederler. Bu nedenle sağlıklı beslenmenizin yanı sıra günlük kalsiyum takviyesi almak iyi bir fikirdir. Emzirirken günde yaklaşık 1000 mg kalsiyuma ihtiyacınız vardır.

B12 Vitamini

Vegan, vejeteryan veya lakto-ovo vejetaryen bir diyet uyguluyorsanız ve bebeğinizi emzirmeyi planlıyorsanız, B12 vitamini takviyesi alıyor olmalısınız. Emziren annelerde B12 vitamini açısından çok düşük diyetler (vegan diyetleri gibi) çeşitli çalışmalarda gelişimsel gecikmelerle ilişkilendirilmiştir.

Omega 3

Omega 3 esansiyel yağ asitleri beyin gelişimi için önemlidir. Anne sütü, DHA ve EPA esansiyel yağ asitlerini içerir, ancak bunların anne sütündeki konsantrasyonları, annenin diyetinden ne kadar aldığını yansıtır. Takviye almak, anne sütünüzdeki bu önemli yağ asitlerinin konsantrasyonunu artırabilir.

K Vitamini

Bebekler K vitamini açısından düşük doğarlar, bu nedenle genellikle doğumdan kısa bir süre sonra bir K vitamini iğnesi yapılır. Emziren anneler, anne sütündeki K vitamini konsantrasyonlarını arttırdığı gösterilen K vitamini ile takviye etmeyi de seçebilirler.

Emzirirken Alınması Gereken Takviyeler
Emzirirken Alınması Gereken Takviyeler

Süt Akışını Artırmak İçin En İyi Emzirme Takviyeleri

Moringa

Hindistan’a özgü moringa ağacının yapraklarının kayda değer süt artırıcı özelliklere sahip olduğu düşünülmektedir. Moringa’nın etkinliği üzerine yapılan bir çalışmada, moringa kapsülleri alan yeni anneler, 120 ml üreten plasebo alan annelerin aksine, beşinci günde 320 ml anne sütü üretti. Moringa üzerinde yapılan çalışmalarda hiçbir yan etki kaydedilmemiştir, bu yüzden size yardımcı olup olmayacağını görmek için kesinlikle gitmeye değer.

Çemen Otu

Bu yaygın bitkinin tohumları geleneksel olarak emzikli kadınlar tarafından arzı artırmak için kullanılmıştır. Çemen otunun etkinliği de bilim tarafından desteklenmektedir. Birkaç çalışma, çemen tüketiminin üretilen anne sütü miktarını önemli ölçüde artırdığını göstermiştir. Çemen otu, bir çayın yanı sıra kapsül formunda gevşek bir bitki olarak mevcuttur.

Rezene

Bu çiçekli bitkinin soğanı genellikle anne sütü takviyelerinde bulunur. Çalışmalar az ve sonuçsuz kaldı, ancak rezene, bir anne sütü uyarıcısı olan bir galaktagog olarak hareket ettiği düşünülen bir fitoöstrojen içerir. Rezene tabletleri, rezene çayı bulabilir ve taze rezeneyi salatalarda ve tuzlu yemeklerde malzeme olarak kullanabilirsiniz. Rezene genellikle iyi tolere edilir ve güvenlidir, ancak nadir durumlarda alerjik reaksiyonlar meydana gelebilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.