Sağlık hakkında tüyolar!

Restoratif Diş Tedavisi Nedir?

Restoratif Diş Tedavisi Nedir?
0 113

Restoratif diş tedavisi, dişleri ve diş etlerini eski sağlığına kavuşturmak için kullanılan herhangi bir tedavidir. Genellikle dişleri veya onları çevreleyen destek yapısını orijinaline veya hatta daha iyi görünümüne döndürmeyi veya yeniden inşa etmeyi içerir.

Restoratif Diş Tedavisi

Restoratif diş tedavi sadece estetiğe yönelik değildir, aynı zamanda bu dişlerin yapısal olarak desteklenmesi ve korunması amacına da hizmet eder. Eksiklikler dişler, diş etleri, kemik ve çeneler dahil olmak üzere ağzın her yerinde ortaya çıkabilir. Bugün dişlerinizi onarın. Restoratif diş hekimliği; bu alanları korumak, iyileştirmek ve yeniden inşa etmek, sağlığına ve düzgün işleyişine geri döndürmek.

Restoratif Diş Tedavisi
Restoratif Diş Tedavisi

Restoratif Diş Hekimliğinin Sağladığı Alanlar

  • Dişler dolgular, kaplamalar ve kronlar kullanılarak restore edilebilir. Dişi orijinal morfolojisine geri döndüren herhangi bir tedavi restoratif diş tedavi olacaktır. Dişleri eski sağlığına ve işlevine kavuşturmak için kullanılabilecek çeşitli malzemeler vardır. Bunlar amalgam, kompozit, porselen, metal-seramik ve altın alaşımlarını içerir. Hangisinin seçileceği hastanın özel gereksinimlerine, ağızdaki koşullara ve hastanın bütçesine bağlıdır.
  • Eksik diş. Eksik dişlerin yerini alan herhangi bir tedavi, esasen bu boşluğu orijinal işlevine geri döndürür. Çiğneme ve konuşma dinamiklerini karşılamak için dişlere ihtiyaç vardır. Eksik dişler bunu çeşitli şekillerde engeller. Eksik dişleri yerine koyarak ağzın çiğneme, yeme ve konuşma fonksiyonlarını yerine getiriyoruz. Dişlerinizi değiştirmeniz mi gerekiyor?
  • Bir diş kaybedildiğinde veya bir diş ağır bir enfeksiyon geçirmişse, diş etleri çekilmiş olabilir. Bu genellikle ağızda çirkin bir alan bırakır ve diş eti uzaklaşır veya diş olması gerekenden daha uzun görünür ve hassas kök yüzeyi ortaya çıkar. Bu durumlarda, kaybolan sakızı değiştirmeye bakardık. Bu, bir diş eti grefti kullanarak veya hem diş eti hem de kemik grefti kullanarak olabilir. Altta yatan kemiğin çoğunun da kaybolduğu durumlarda dişeti ve kemik aşılama ameliyatının bir kombinasyonu kullanılacaktır.
  • Yıllar içinde, genellikle enfeksiyon veya diş kaybı nedeniyle kemik kaybı olduğunda, çoğu durumda ağzın o kısmını sağlığına, işlevine ve estetiğine kavuşturabiliriz. Bu, yetersiz alana implante etmek için yapay veya hastanın kendi kemiğinin kullanıldığı diş eti ve kemik greftleme kullanılarak yapılabilir, bu alanın yeniden inşası etkisizdir.
  • Nadir durumlarda, çenelerin belirli aletler kullanılarak çeşitli cerrahi ve cerrahi olmayan teknikler kullanılarak sağlığına ve işlevine geri döndürülmesi gerekebilir.

Dişlerinizin, ağzınızın ve gülüşünüzün herhangi bir bölümünün olması gerektiği gibi olmadığını düşünüyorsanız, lütfen diş hekimine danışarak ücretsiz konsültasyonlardan yararlanın.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.